כשנרצה להתחיל לחסוך או שאולי יש לנו כסף שהצטבר בעו״ש ונרצה להשקיע אותו איפשהו, אחת השאלות העיקריות שחשוב לשאול את עצמנו היא לכמה זמן נרצה להשקיע אותו? אם התשובה שלך היא ״לא יודעת, אבל לא להרבה זמן״, המדריך הזה הוא בשבילך. אם המטרה היא לחסוך ולהשקיע לטווח הארוך, הכנו פוסט מיוחד בדיוק בשביל זה.
אוקיי אז תכלס, מה לעשות?
לכולנו יש יעדים, מטרות וחלומות שנרצה להגשים בעתיד הקרוב. חיסכון לבת מצווה בעוד שנתיים, החלפת רכב בעוד 3 שנים, לשים כסף בצד ככרית ביטחון או כהון עצמי לדירה. גם היום, ממש כמו בימים רגילים, אם אנחנו נצטרך את הכסף בעוד שנתיים למשל, לא כדאי להכניס אותו להשקעות תנודתיות אלא לחסוך אותו באפיקים סולידיים ויותר יציבים. זה יכול להיות פיקדון, קרן כספית או כלים פיננסים דומים.
למה זה טוב?
בהשקעה לטווח זמן קצר ומוגדר, מטרת העל שלנו היא קצת שונה – לא מדובר רק במקסום הרווח אלא יותר לדאוג לרמת הביטחון של הכסף ולזמינות שלו. רגע, אז למה בכלל להשקיע? נשמור בעו״ש וזהו, לא? אנחנו אמנם לא מכוונים בכל הכוח למקסום הרווח, אבל ברור לנו שאנחנו רוצים לשמור על ערך הכסף. וכן, בשאיפה להרוויח קצת. אם נשאיר אותו בעו״ש, הערך של הכסף עלול להשחק בגלל האינפלציה.
לכן חשוב לעשות תיאום ציפיות – צריך מצד אחד להוציא את הכסף מהעו״ש, אבל מצד שני לא להכניס אותו לאפיקים תנודתיים בשוק ההון. ויותר מזה, החדשות הטובות הן שבגלל הריבית הגבוהה אפשר היום לחסוך במקומות מאוד סולידיים, לשמור על ערך הכסף ואולי אפילו להרוויח קצת.
אותיות קטנות
בשוק ההון אין ארוחות חינם ואם דיברנו על יציבות ונזילות אז אנחנו צריכים להבין שזה יבוא עם תשואה נמוכה יותר מאשר השקעות הרפתקניות יותר. וזה בסדר, זה חלק מאותו תיאום ציפיות שדיברנו עליו שיעזור לנו להרגיש שאנחנו במקום הנכון, וגם אם דברים יזוזו קצת ימינה ושמאלה, יש לנו תוכנית עם הגיון מאחוריה. כשמנהלים את זה ככה, קל יותר גם להתמיד בהשקעות המסוכנות לטווח הארוך, פשוט כי אנחנו יודעים שזה לא ישפיע על הכסף שאנחנו צריכים שיהיה זמן לטווח הקצר, על הבת מצווה או על הטיול שתכננו (שעוד יקרה אחרי המלחמה).
ועוד משהו קטן
לא כדאי לנסות לתזמן את ההשקעות שלנו. בתקופות כאלו זה יכול להיות מפתה – אנחנו קוראים כתבה מסוימת, או שיש לנו אמונה שהשוק עומד לעלות ולכן כדאי להסב את החיסכון מהפיקדון למשל לקרן מנייתית כדי להרוויח הרבה יותר. זה יכול לעבוד, וזה יכול ממש לא לעבוד. כשמנסים לתזמן את השוק, להכנס עכשיו, לצאת בעוד חודש וכדומה, זה בדרך כלל נגמר לא טוב. אם טווח ההשקעה הוא קצר ומוגדר ולמען מטרה מאוד ברורה, נסו לדבוק בעקרונות שציינו כאן למעלה.
***
הפוסט הזה נועד למטרות מידע בלבד ולא כהמלצה או תחליף לייעוץ אישי