רייזאפ גאה להוביל יחד עם בנק דיסקונט את מהפכת הבנקאות הפתוחה בישראל

דיסקונט יציע בעזרת חברת פינטק מגוון שירותים בתחומי ניהול תזרים מזומנים דיסקונט ישתף פעולה עם “אמיר תזרים מזומנים” ו-Rise up, במטרה לאפשר ללקוחות פרטיים ועסקים קטנים ובינוניים ליהנות ממגוון רחב יותר של כלים להשוואת מחירי מוצרים בנקאיים

בנק דיסקונט הודיע היום (ב’) על הרחבת שירותי בנקאות פתוחה במטרה לאפשר ללקוחות פרטיים ועסקים קטנים ובינוניים ליהנות ממגוון רחב יותר של כלים להשוואת מחירי מוצרים בנקאיים – וניהול תזרים מזומנים. דיסקונט, שמנוהל על ידי אורי לוין, ישתף פעולה עם חברת הפינטק Rise up וחברת “אמיר תזרים מזומנים”, שהצטרפו לפלטפורמת הבנקאות הפתוחה של בנק דיסקונט.

פינטק Rise up מסייע ללקוחות לנהל את תזרים המזומנים החודשי שלהם. השירות מבוסס על אלגוריתמים שלומדים את הפעילות של הלקוח בחשבון העו”ש והשימוש שלו בכרטיסי האשראי, ויוצרים עבור כל לקוח תזרים מזומנים חזוי. השירות מאפשר לראות מה מצב החשבון ומתריע מהם הסכומים שנותרו להוציא ברמה שבועית וחודשית.

 

חודש ראשון חינם

 

המודל העסקי של Rise up מבוסס על תשלום של מנויים ועד כה הוא גייס עשרות מיליוני דולרים. בתחילת משבר הקורונה השירות שלו ניתן בחינם, אולם כעת חזרו בחברה לגבות 45 שקל עבור מנוי חודשי. הלקוחות של הפינטק נדרשים לאשר לו גישה לחשבון הבנק באמצעות שם וסיסמה – מה שמרתיע לא מעט לקוחות. שיתוף הפעולה עם דיסקונט, שיושק בשבועות הקרובים, יאפשר ללקוחות הבנק להצטרף לשירות ללא שם משתמש וסיסמה.

חברת “אמיר תזרים מזומנים” מתמחה בפתרונות פיתוח והטמעת מערכות תזרים מזומנים ללקוחות עסקיים קטנים ובינוניים, ומציגה במערכותיה מידע בנקאי ומידע ממערכות הנהלת חשבונות מובילות, ומסייעת לעסקים אלה להתנהל באופן חכם.

המהלך, הראשון מסוגו, הוא חלק מהמטרה של בנק ישראל לאפשר לפינטקים גישה, בהסכמת הלקוח, לחשבונות הבנק. תמרה הראל כהן, שותפה מייסדת ב-Rise up, מקווה שהמיזם יתרחב לפינטקים נוספים. “הרבה יזמים רוצים לבנות חברה עם מטרה חברתית, אבל אין דוגמה למשהו שהצליח בישראל, היא מסבירה, “אנחנו רוצים לעזור לישראלים לצמוח כלכלית ולאפשר למשפחות יותר הזדמנויות ומוביליות חברתית”.

הראל כהן הדגימה כיצד ניהול נכון של תזרים מזומנים יכול ליצור מוביליות חברתית. “כשאחת הלקוחות הצטרפה לשירות שלנו בסוף החודש היו לה 50 שקל בבנק. חודש לאחר ההצטרפות לשירות היא הוציאה 1,000 שקל פחות ממה שהיא הכניסה, לאחר שבעזרת השירות שלנו היא ראתה מה מצבה. לאחר מספר חודשים היא החליטה להשלים 12 שנות לימוד והיא נאלצה לעבור לעבודת ערב. החיסכון שהיא צברה בינתיים איפשר לה לעבור את התקופה הזאת. ברגע שאתה בונה חוסן כלכלי, יש לך הזדמנויות שיכולות לשנות את העתיד”.

הראל כהן מכנה את הטיפ שלה להתנהלות כלכלית נכונה כאפקט הפיצה. “אנחנו רוצים לאפשר ללקוחות שלנו להזמין פיצה בנחת, אבל צריך לקחת בחשבון שכל הזמנה כזו מתווספת להזמנות שכבר עשית. הטיפ הטוב ביותר להתחלה הוא שצריך לקבל שליטה על התזרים ומשם להתחיל לראות איך אפשר להוריד את מספר מגשי הפיצה בחודש”.

יעל ויסבורד-סוכרי, מנהלת פינטק וחדשנות בדיסקונט, הוסיפה כי “כבר לפני כמה שנים הבנו את הערך שהבנקאות הפתוחה יכולה להעניק ללקוחות שלנו. הבנק סימן את תחום הבנקאות הפתוחה כתחום אסטרטגי, הטומן בחובו הזדמנות ליצירת פתרונות פיננסיים, מוצרים ושירותים חדשים ובעלי ערך ללקוחותינו. לכן לא חיכינו לרגולציה שתחייב אותנו להיפתח, אלא בחרנו לעשות את זה באופן וולונטרי, לטובת לקוחותינו. ניהול תזרים מזומנים חכם, בתקופה כלכלית מאתגרת זו, עשוי להעניק ערך רב ללקוחות הפרטיים ולעסקים הקטנים”.

מתוך כתבה שפורסמה באתר דה מרקר

קריאה נוספת

כנס האימפקט של RiseUp
עזבו את האינפלציה: מה באמת עלה לנו יותר ב-2022?
 עם יעל (1)